Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno, kiselo mleko, sodu, med, cimet, vanilu i ulje. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Dobijenu smesu podelite na dva dela.
Jedan deo sipajte u odgovarajući pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje i namazan.
Pecite na 160 stepeni dok ne bude gotovo, proverie drvenim ražnjićem.
Skinite papir za kore i ostavite da se ohladi. Na isti način uradite i sa drugim delom smese.
Napravite preliv tako što stavite vodu u odgovarajuću posudu zajedno sa šećerom i ugrevate dok ne provri.
Prelijte kore šećernim sirupom. Ohladite.
Umutite pavlaku na gust krem. Namažite kore kremom i sastavite tortu.
Namažite sa svih strana.
Rastopite maslac i čokoladu na pari.
Prelijte tortu čokoladom. Preko čokolade stavite komadiće jagoda i šlag, a sa strane orahe. Prelijte jagode želatinom, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju.
Pospite kokosovim brašnom.