Lagan krem za keks tortu

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Lagan krem za keks tortu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Lagani krem čini keks tortu čarobnom..."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 280 g
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • voda - 1 šolja, za vodu
  • brašno - 5 ili 6 supenih kašika
  • za tortu
  • običan keks
  • sveže mleko - 200 ml
  • neskafa - 1 supena kašika
  • čokolada - 200 g
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo sveže mleko. Ugrevamo.

U posudu miksera sipamo dva žumanca, a belanca odvajamo u posebne posude. Mutimo. Dodajemo čašu vode. Dobro umutimo.

Dodajemo brašno i ponovo mutimo. U ugrejano mleko dodajemo šećer. Mešamo.

Kad se šećer rastopi lagano dodajemo žumanca, neprestano mešamo žicom. Mešamo dok se ne zgusne krem za tortu.

Budite strpljivi pošto treba da mešate dosta. Kad se krem za tortu zgusne, ostavljamo sa strane da se malo ohladi. Posudu miksera operemo i osušimo.

Stavljamo belanca i mutimo na sneg. Dodjemo u krem, ne treba da bude vreo, pošto će se stvoriti grudvice. Dobro promešamo. Dobijamo lagani krem za keks tortu.

Ja sam ukrasila kremom tako što sam potopila keks u sveže mleko sa nes kafom, kao osnovu keks torte, krem, sitno iseckanu čokoladu, koru natopljenog keksa, čokoladu i ponovo krem.

Ukrasila mlevenim orasima. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Naravno, ukras torte je po želji, možete dodati i voće. Ali lagani krem čini keks tortu čarobnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: