Način pripreme
U šerpu sipamo sveže mleko. Ugrevamo.
U posudu miksera sipamo dva žumanca, a belanca odvajamo u posebne posude. Mutimo. Dodajemo čašu vode. Dobro umutimo.
Dodajemo brašno i ponovo mutimo. U ugrejano mleko dodajemo šećer. Mešamo.
Kad se šećer rastopi lagano dodajemo žumanca, neprestano mešamo žicom. Mešamo dok se ne zgusne krem za tortu.
Budite strpljivi pošto treba da mešate dosta. Kad se krem za tortu zgusne, ostavljamo sa strane da se malo ohladi. Posudu miksera operemo i osušimo.
Stavljamo belanca i mutimo na sneg. Dodjemo u krem, ne treba da bude vreo, pošto će se stvoriti grudvice. Dobro promešamo. Dobijamo lagani krem za keks tortu.
Ja sam ukrasila kremom tako što sam potopila keks u sveže mleko sa nes kafom, kao osnovu keks torte, krem, sitno iseckanu čokoladu, koru natopljenog keksa, čokoladu i ponovo krem.
Ukrasila mlevenim orasima. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Naravno, ukras torte je po želji, možete dodati i voće. Ali lagani krem čini keks tortu čarobnom.