Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Prolećni omlet sa sremušem

Prolećni omlet sa sremušem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Prolećni omlet sa sremušem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Prepoznaćete po svežem sremušu da ovo nije bilo kakav omlet, već prolećni omlet"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sremuš - 15 listova
  • mladi luk - 2 struka
  • sir - 50 g
  • maslac - 10 g
  • ulje - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite na sitno mladi luk i sremuš.

Umutite jaja dobro. Dodajte u njih so, biber i kašiku vode.

U tiganj sa nelepljiim dnom stavite grudvu maslaca i kašiku ulja.

Zapržite minut luk i divlji beli luk, tek toliko da promene boju.

Prelijte jajima i namrvite odozgo sir.

Kuvajte omlet 3-4 minuta na srednoj temperaturi.

Servirajte omlet sa sremušem sa svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: