Način pripreme
Za koru:
Prosejte brašno u dublju posudu i napravite udubljenje u sredini. Stavite žumance i kravlji maslac naseckan na kockice.
Počnite da mesite i kada testo postane sipljivo, dodajte 6 kašika vode.
Mesite nekoliko minuta - dok se ne dobije stegnuo i dobro oblikovano testo koje se ne lepi za Vaše prste. Ako je testo lepljivo, dodajte malo brašno i mesite još malo. Dobijeno testo stavite u frižider na 15 minuta.
Za nadev:
Izrendajte tikvice i posolite ih, kada iscuri voda iz njih, iscedite ih i stavite u drugu posudu.
U njih dodajte tri jaja, svežu mirođiju i ostale sastojke. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa, nakon čega izvadite testo iz frižidera, razvijte ga pomoću oklagije i čašom isecite krugove koje stavite u papirne kalupe za mafine, odnosno svaki kalupčić u tepsiju za mafine.
Uverite se da stavljate jednaku količinu dobijene smese u kalupčiće za vaše kišiće.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.
Doza je dovoljna za 30 mini prolećnih kišića sa bundevom i sremušem.