Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Prolećni kišići sa tikvicama i sremušem

Prolećni kišići sa tikvicama i sremušem

Boyan KirilovBoyan Kirilov
Početnik
2111
Prolećni kišići sa tikvicama i sremušem
Fotografije: Boyan Kirilov
1 / 5
02/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
30
"Slani kišići sa kačkavaljem, mladim lukom i tikvicama."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • integralno brašno - 100 g
  • brašno - 200 g, belo
  • kravlji maslac - 150 g
  • žumance - 1 komad
  • voda - otprilike 7 supenih kašika
  • Za nadev
  • tikvice - 300 g
  • mirođija - 3 srednje velika struka
  • sremuš - po ukusu
  • topljeni sir - 50 g
  • plavi sir - 50 g
  • gauda - 50 g
  • kačkavalj - 70 - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • životinjska pavlaka - 100 ml /35%/
  • beli biber
  • crni biber
  • muskatni oraščić
  • so
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • menta - 2 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Prosejte brašno u dublju posudu i napravite udubljenje u sredini. Stavite žumance i kravlji maslac naseckan na kockice.

Počnite da mesite i kada testo postane sipljivo, dodajte 6 kašika vode.

Mesite nekoliko minuta - dok se ne dobije stegnuo i dobro oblikovano testo koje se ne lepi za Vaše prste. Ako je testo lepljivo, dodajte malo brašno i mesite još malo. Dobijeno testo stavite u frižider na 15 minuta.

Za nadev:

Izrendajte tikvice i posolite ih, kada iscuri voda iz njih, iscedite ih i stavite u drugu posudu.

U njih dodajte tri jaja, svežu mirođiju i ostale sastojke. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa, nakon čega izvadite testo iz frižidera, razvijte ga pomoću oklagije i čašom isecite krugove koje stavite u papirne kalupe za mafine, odnosno svaki kalupčić u tepsiju za mafine.

Uverite se da stavljate jednaku količinu dobijene smese u kalupčiće za vaše kišiće.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.

Doza je dovoljna za 30 mini prolećnih kišića sa bundevom i sremušem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: