Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Praziluk sa slaninom i jajima u tiganju

Praziluk sa slaninom i jajima u tiganju

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Praziluk sa slaninom i jajima u tiganju
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Sjajno brzo jelo za zauzete domaćice"

Potrebni sastojci

  • slanina - 100 g
  • praziluk - 4 - 5 strukova
  • jaja - 5 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite praziluk na sitno. Isecite slaninu na male zalogaje.

Ako je slana, prvo je natopite u hladnoj vodi. Promenite vodu nekoliko puta, da ne bude slana.

U dubokom tiganju sa malo ulja zapržite slaninu.

Dodajte u nju isečen praziluk i promešajte.

Kuvajte na slaboj ringli dok praziluk ne omekša.

Dodajte biber i alevu papriku i sao po ukusu ako je neophodno

Umutite jaja i dodajte i njih.

Pržite kajganu još 2-3 minuta dok ne bude gotovo.

Praziluk sa slaninom i jajima u tiganju je mnogo ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Divno,podseca na detinjstvo i slično jelo koje je moja baka spremala
26.04.2023 12:40
1