Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Praziluk sa jajima na turski način

Praziluk sa jajima na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Praziluk sa jajima na turski način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
02/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Miš-maš sa prazilukom i jajima iz turske kuhinje. Divno jelo koje možete jesti u bilo koje doba dana."

Potrebni sastojci

  • praziluk - 6 komada
  • jaja - 12 komada
  • začin "baharat" - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje pomače - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti i opere.

Sitno se isecka.

U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte praziluk.

Praziluk se prži do zlatne boje uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi. Ne pržite na jakoj vatri, jer praziluk brzo gori.

U posebnoj posudi umutite jaja dok ne postanu penasta.

Dodajte začin Baharat, alevu papriku i so.

Veoma dobro se promeša.

Nakon što se praziluk proprži do zlatne boje, dodajte jaja.

Miš-maš pržite 10 minuta uz stalno mešanje na srednjoj vatri, a zatim sklonite sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: