Način pripreme
Kiselo mleko stavljamo u duboku posudu zajedno sa vodom i sodom za hleb. Dobro izmešamo.
U drugoj posudi razbijemo jaja, dodajemo izmrvljeni sir, sitni sir i ulje.
Sve ovo dobro izmešamo i u nju dodajemo mlečnu smesu.
Uzimamo kore i raširimo ih.
Pripremamo tepsiju koju podmazujemo maslacem.
Stavljamo tri kore u tepsiju, nakon toga kašikom dodajemo nadev prskajući je.
Tako naizmenično slažemo dok ne potrošimo kore i nadev.
Uključujemo rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Kada smo poređali složenu pitu odozgo premazujemo i zalivamo ostalom smesom.
Odozgo stavljamo i maslac kog smo prethodno iseckali na site komadiće.
Pitu ostavljamo na srednjem položaju u rerni i pečemo otprilike 35-40 minuta.
Kada izvadimo iz rerne poprskamo vodom i pokrivamo pamučnom krpom.
Kada se ohladi, sečemo složenu pitu sa sirom i kiselim mlekom i serviramo.