Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Prolećni kiš sa tikvicama, šunkom i čeri paradajzom

Prolećni kiš sa tikvicama, šunkom i čeri paradajzom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Prolećni kiš sa tikvicama, šunkom i čeri paradajzom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Svež i veoma ukusan prolećni kiš, odgovarajuć kao predjelo ili lagano glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • brašno - 300 g
  • kravlji maslac - 150 g
  • so - 1 kašičica
  • voda - 3 supene kašike, ledena
  • za nadev
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • jaja - 2 komada
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • švarcvaldska šunka - 150 g (pršuta)
  • sveža majčina dušica
  • tikvice - 1 komad
  • čeri paradajz - 7 - 8 komada
  • mocarela - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, maslaca, 1/2 kašičice soli i 3 supene kašike ledeno hladne vode se umesi testo. Kratko se mesi kako bi bilo sipljivo i hrskavo.

Možete da stavite sve sastojke u blender i da ih blendate, dok se ne formira lopta. Voda obavezno mora biti hladna kako bi se dobila testo od maslaca.

Gotovo testo se uvija u foliju i stavlja se da se ohladi na barem 30 minuta.

Za to vreme propržimo tikvicu naseckanu na sitne kockice. Kada postane zlatkasta, sidamo sa ringle i začinjavamo sa malo majčine dušice.

Testo se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini i prebacuje se u tepsiju za tart. Krajevi se iseku, testo se izbocka viljuškom i peče se otprilike 10 minuta.

Mute se jaja i pavlaka.

Sastavlja se kiš, tako što se na osnovu stavljaju tikvice, odozgo se zaliva tečnom smesom, a na nju se ređaju sitno naseckana mocarela, naseckana šunka i čeri paradajz.

Slani paj pečemo otprilike 25-30 minuta. Poslužujemo ga blago toplog.

Prolećni kiš sa tikvicama, šunkom i čeri paradajzom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: