Način pripreme
Od brašna, maslaca, 1/2 kašičice soli i 3 supene kašike ledeno hladne vode se umesi testo. Kratko se mesi kako bi bilo sipljivo i hrskavo.
Možete da stavite sve sastojke u blender i da ih blendate, dok se ne formira lopta. Voda obavezno mora biti hladna kako bi se dobila testo od maslaca.
Gotovo testo se uvija u foliju i stavlja se da se ohladi na barem 30 minuta.
Za to vreme propržimo tikvicu naseckanu na sitne kockice. Kada postane zlatkasta, sidamo sa ringle i začinjavamo sa malo majčine dušice.
Testo se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini i prebacuje se u tepsiju za tart. Krajevi se iseku, testo se izbocka viljuškom i peče se otprilike 10 minuta.
Mute se jaja i pavlaka.
Sastavlja se kiš, tako što se na osnovu stavljaju tikvice, odozgo se zaliva tečnom smesom, a na nju se ređaju sitno naseckana mocarela, naseckana šunka i čeri paradajz.
Slani paj pečemo otprilike 25-30 minuta. Poslužujemo ga blago toplog.
Prolećni kiš sa tikvicama, šunkom i čeri paradajzom je gotov.