Način pripreme
Ovo je najukusniji i najvazdušastiji i sočan kolač!
Prvo treba da se umute jaja sa šećerom, zatim se dodaju prašak za pecivo i vanila.
Muti se metalnom žicom za mućenje.
Sledi ulje i brašno. Nakon svakog sastojka se dobro meša - dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Kada stavite brašno, biće vam teško da mešate metalnom žicom za mućenje, testo postaje teže i gusto. Zato ja koristim kašiku.
Kada se brašno dobro usvojilo, dodajem vruću vodu, zaista dosta vruću, ali ne ključalu, mešam i odvajam jednu čašu, ali može i čašu i po smese. U nju dodajem kakao.
Sipam belu smesu u tepsiju za kolač, moj izbor je bila pravougaona tepsija dimenzija 15/30.
Odozgo sipam smeđu smesu po sredini. JA sam imala trešnje iz kompota i poređala sam ih u ovu smesu za veću svežinu i dvobojni kolač.
Pečem na 170 °C sa ventilatorom dok čačkalica ne bude suva - otprilike 25-30 minuta. Zavisi od rerne.
Neverovatno ukusan bude ovaj ekonomični dvobojni kolač sa vrućom vodom. Savršen uz kaficu sa prijateljicama ;)