Način pripreme
U šerpu sipajte šećer i 1 kašiku hladne vode. Ostavite da se karamelizira. Oljuštite, očistite i nasecite kruške na kocke. Kada šećer dobije tamnu bolju karamela, dodajte kruške i promešajte.
Posle 5-6 minuta izvadite kruške u činiju, a u preostali karamel sipajte zagrejanu pavlaku. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sklonite sa vatre.
Umutite jaja. U njih dodajte mleko, rastopljeni maslac i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Promešajte dobro i odvojite 1/3 od smese. U nju dodajte kakao i promešajte. U kalup koji ste nauljili i posuli brašnom sipajte polovinu bele smese. Preko nje sipajte smesu sa kakaom i rasporedite karamelizirane kruške.
Pokrijte sa preostalom belom smesom. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne bude suva. Ostavite da se ohladi, okrenite na činiju i prelijte karamel prelivom.