Način pripreme
U duboku posudu stavljamo kvasac i posipamo šećerom i 1 kašičicom brašna, sipamo 120 ml mlake vode i promešamo. Ostavljamo smesu 10 minuta da nadođe.
Prosevamo brašno i pomešamo sa solju. Oblikujemo udubljenje i u njega razbijemo dva jajeta i belance trećeg. Žumance ostavljamo za premazivanje na kraju. Dodajemo kiselo mleko. 100 g rastopljenog maslaca i nadošao kvasac.
Zamesimo meko i elastično testo. Ostavljamo sa strane 30 minuta da odstoji, pokriveno folijom.
Nadošlo testo podelimo na 8 jednakih delova.
Svaki deo testa razvučemo u elipsu. U sredinu stavljamo po jednu-dve kašičice mrvljenog sira.
Zatvaramo ivice i uvijamo u rolat, oblikujemo roščić.
Gotove roščiće ostavljamo da nadođu još 30 minuta, pokrivamo krpom. Nakon što nadođe namažemo rastopljenim maslacem.
Žumance umutimo sa jednom kašičicom vode i namažemo rošćiće.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni na nižem delu 20-25 minuta.
Roščić sa sirom je gotov.