Prase na ražnju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Prase na ražnju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
20
"Koje jagnje? Najukusnije meso koje smo jeli je od mladog praseta na ražnju! Junački posao"

Potrebni sastojci

  • prase - 1 komad (oko 14 - 15 kg)
  • so
  • biber
  • ulje ili svinjska mast
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno i osušeno prase utrljajte začinima i ostavite da odstoji 1 noć.

Sutradan ga dobro namastite i stavite mu limun u usta nakon što ga nanižete na ražanj.

Zapalite vatru na oba kraja ražnja- ovo je neophodno jer je za pečenje buteva i plećki potrebno više vremena nego za rebra. Svinjske uši možete pokriti aluminijumskom folijom da ne bi izgorele.

Pecite na ravnomernoj vatri oko 5-6 sati, a ražanj se mora stalno okretati. Tokom pečenja, prase premazujte mašću. Prase je spremno kada dobije lepu zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: