Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečeno prase»Punjeno prase na nemački način

Punjeno prase na nemački način

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Punjeno prase na nemački način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
10
"Da vidite da se Nemci ne razumeju samo u ispijanje piva, već i u spremanje ukusnog pečenog praseta"

Potrebni sastojci

  • prase - 1 komad
  • svinjsko mleveno meso - 1, 250 g
  • svinjska džigerica - 1 komad
  • hleb - 2 kriške
  • jaja - 4 komada, tvrdo kuvanih
  • peršun - 2 veze
  • plave sljive - 15 komada sušenih
  • konjak - 1 čaša za vino
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • so
  • biber
  • limun - sok od 1 limuna
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prase operite i spolja i iznutra ga istrljajte solju, biberom i sokom od limuna.

Mleveno meso pomešajte sa hlebom, koji ste prethodno potopili i isedili, zatim dodajte i kolutiće jaja, sitno isecka peršun, sitno iseckane suve šljive (koje ste prethodno potopili u vodu), konjak, maslac, so, biber i džigericu iseckanu na sitne komade.

Sve dobro promešajte, napunite prase i ušijte ga. Stavite ga u tepsiju i premažite maslacem.

Pecite u rerni na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo, ali ga s vremena na vreme okrenite i polijte saftom iz tepsije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: