Način pripreme
Jagnje očistimo i posolimo unutra.
Jagnjeće iznutrice za nadev za punjenje jagnjeta dobro operemo i skuvamo u posoljenoj vodi oko 40 minuta, bujon sačuvamo, a jagnjeće iznutrice sitno iseckamo.
U 700 ml ulja propržimo sitno iseckan mladi luk, dodajemo prethodno opran pirinač i pržimo dok ne postane providan.
Dodajemo alevu papriku, biber i bujon u odnosu 1:1 pirinač-bujon.
Čim pirinač upije vodu, dodajemo kuvane iznutrice i zelene začine, sve promešamo.
Punimo stomak jagnjeta, nakon toga ušivamo.
Preostalo ulje pomešamo sa solju i alevom paprikom i ovom smesom dobro natrljamo jagnje spolja.
Stavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem.
Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara.