Način pripreme
Brašno od mente se stavlja za aromu. Ako ne volite ili ako nemate, možete da preskočite.
Koristim steviju za kolače i eritritol u prahu, koji su u odnosu 1:1 sa šećerom.
Maslac i čokladne kapljice se tope na pari ili u mikrotalasnoj.
Jaja se razdvajaju na belanca i žumanca. Žumanca se dodaju u čokoladnu smesu i mešaju se mutilicom. Ponovo se u čokoladnu smesu dodaju preostali sastojci - kakao, keto zaslađivač, vanila, so, bademovo brašno i prašak za pecivo. Sve se meša mutilicom.
U belanca se dodaje brašno od mente i muti se u sneg. Čokoladna smesa se sipa u brašno i meša se špatulom.
Smesa se sipa u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Veličina posude je 20 sa 25 cm. Odozgo se poređaju maline. Keto kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, u zavisnosti od rerne.
Ostavite keto brauni da se ohladi i isecite ga na 16 parčića. U videu sam greškom napisala 12.