Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Čiz brauni sa malinama

Čiz brauni sa malinama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Čiz brauni sa malinama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Toliko ukusa i mirisa spojeno u jednom savršenom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • za brauni smesu
  • čokolada - 200 g (60 - 70 % kakaoa)
  • maslac - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 160 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 90 g
  • orasi - 60 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • za čiz smesu
  • krem sir - 200 g (može i maskarpone)
  • maline - 120 g
  • šećer - 60 g
  • jaja - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema: Pospite maline maline sa 60 grama šećera i ostavite tako da odstoji dok pripremate smesu za brauni.

1. Zapecite orahe na suvom tiganju na kratko, da puste miris. Iseckajte oštrim nožem na relativno male komade.

2. Rastopite čokoladu na tihoj vatri i dodajte maslac, isečen na komade. Čim se rastopi i dobijete homogenu smesu, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

3. Umutite tri jajeta sa šećerom (160 g) i u delovima dodajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Stavite orahe, vanilin šećer i sipajte čokoladu sa maslacem. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

4. U posebnu posudu stavite krem sir, maline (prethodno izgnječite obrnutom stranom kašike), skrob i razbijte jaje. Mutite mikserom.

5. Obložite pleh papirom za pečenje ili namažite i pospite brašnom dno i ivice. Sipajte čokoladnu smesu, a odozgo ravnomerno sipajte smesu od malina. Tankim kuhinjskim priborom napravite kružne pokrete, da se dve smese zalepe i da se dobije oblik koji se preliva, koliko je moguće.

6. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni (samo donji grejač) i odmah smanjite na 180 stepeni. Pecite 40 minuta, nakon toga ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa.

7. Kolač servirajte hladan ili topao (ugrejte ga u mikrotalasnoj rerni) i ukrasite kuglom sladoleda. Ukrasite po želji rendanom čokoladom, svežim malinama ili kakaom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: