Način pripreme
Povrće (paradajz, crni luk, patlidžan, paprike i tikvice) očistiti i iseći na deblje kriške. Paprike se mogu iseći na debele trake. Ređati u dva nauljena pleha (bez paradajza), posuti sa malo soli, još malo dodajte masnoće i malo vode.
Stavite u rernu na 190 stepeni (ako imate funkciju kuvanja na pari u rerni biće još bolje). Naš cilj nije da povrće ispečemo u potpunosti, već da omekša.
Dok je povrće u rerni, izvadite kukuruz iz zamrzivača da se otpusti. Uopšte ne treba da se odmrzava. Izvadite i sir za grilovanje da bude na sobnoj temperaturi.
U blender stavite peršunov list, bademe, beli luk i oko 60 ml maslinovog ulja + so po ukusu. Blendirajte dok ne dobijete sitne komade ili takozvani pesto od peršuna.
Polugotovo povrće izvadite iz rerne i pržite sa obe strane do zlatne boje na gril tiganju zajedno sa paradajzom. Može se peći na roštilju, naravno.
Na primer, ako volite da vam tikvice budu hrskave, možda ih uopšte ne stavljate kroz rernu, već direktno na roštilj.
Ređati u dva velika tanjira i na njihovom mestu propržiti špargle na malo maslinovog ulja. Zatim kukuruz. Ispada super ukusno! Na kraju ispecite Halumi sir sa obe strane.
Prelijte obilno pestom od peršuna i još soli i maslinovog ulja ako je potrebno.
Predjelo od pečenog sira poslužite toplo.
Prijatno uz Povrće sa halumijem na gril tiganju!