Način pripreme
Prosejte belo brašno, dodajte kukuruzno brašno i zamesite. Napravite udubljenje po sredini.
Rastvorite kvasac u 1/2 šolje mlake vode i dodajte šećer. Promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira kvasac.
Sipajte tečnost u udubljenje, dodajte so i ulje. Dolijte još mlake vode i zamesite glatko testo.
Namažite ga masnoćom i pokrijte folijom. Ostavite na toplom da narste i udvostruči svoj obim.
Gotovo testo podelite na lopte, umačući prethodno ruke u ulje.
Oblikujte pogačice i poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Napravite razreze po površini pomoću noža ili izbušite viljuškom.
Pospite semenkama - susamom, lanenim semenom i makom.
Ostavite na toplom još 10 minuta, pre nego što stavite posudu u rernu zagrejanu do 200 stepeni.
Pecite dok ne dobije zaltastu preplanulost.
Servirajte male pogačice tople.
Kukuruzne pogačice iz detinjstva su gotove.