Kidana piletina

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k269
Kidana piletina
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
27/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
245 min.
Porcije
6
"Evo kako da napravite najukusniju i najnježniju kidanu piletinu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 500 g (bez kosti i kože)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašike
  • mleveni korijander - 1 kašičica
  • mleveni kim - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • limeta - sok i kora od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslinovo ulje, dimljenu alevu papriku, mleveni korijander, mleveni kim, beli luk u prahu, so po ukusu, biber, sok i koricu jedne limete. Mešajte dok ne dobijete gustu kašu.

Stavite pileće batake u posudu, činiju ili veliku plastičnu kesu, prelijte marinadom preko i promešajte da se svaki komad piletine ravnomerno pokrije.

Stavite meso u frižider na najmanje dva sata.

Marinirane batake stavite u keramičku posudu za uređaj za sporo kuvanje, poklopite, uključite prvi stepen jačine na četiri sata.

Ako nemate uređaj za sporo kuvanje, meso stavite u šerpu sa malo vode i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 150 stepeni četiri sata.

Gotovu piletinu izvadite, stavite na dasku za sečenje i ostavite da odstoji pet minuta, a zatim iskidajte meso sa dve viljuške.

Opciono: Za dodatni ukus, možete vratiti izvučenu piletinu u šerpu u kojoj je kuvana da se pomeša sa sokovima od kuvanja.

Poslužite uz lepinje za hamburger, arapske lepinje ili kao samostalno glavno jelo po želji.

Kidana piletina je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: