Način pripreme
U posudi pomešajte maslinovo ulje, dimljenu alevu papriku, mleveni korijander, mleveni kim, beli luk u prahu, so po ukusu, biber, sok i koricu jedne limete. Mešajte dok ne dobijete gustu kašu.
Stavite pileće batake u posudu, činiju ili veliku plastičnu kesu, prelijte marinadom preko i promešajte da se svaki komad piletine ravnomerno pokrije.
Stavite meso u frižider na najmanje dva sata.
Marinirane batake stavite u keramičku posudu za uređaj za sporo kuvanje, poklopite, uključite prvi stepen jačine na četiri sata.
Ako nemate uređaj za sporo kuvanje, meso stavite u šerpu sa malo vode i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 150 stepeni četiri sata.
Gotovu piletinu izvadite, stavite na dasku za sečenje i ostavite da odstoji pet minuta, a zatim iskidajte meso sa dve viljuške.
Opciono: Za dodatni ukus, možete vratiti izvučenu piletinu u šerpu u kojoj je kuvana da se pomeša sa sokovima od kuvanja.
Poslužite uz lepinje za hamburger, arapske lepinje ili kao samostalno glavno jelo po želji.
Kidana piletina je spremna.