Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne rolnice»Prolećne rolnice sa raskošnim sosom

Prolećne rolnice sa raskošnim sosom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Prolećne rolnice sa raskošnim sosom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Možete dodati malo mladog luka ili posuti susamom za još veći raskoš prolećnih rolnica"

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 1 pakovanje
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepe - 2 komada
  • grašak - 150 g, zamrznut
  • beli luk - 3 čena
  • masnoća - za spremanje
  • so
  • biber
  • Za sos
  • kikiriki puter - 3 supene kašike, pune
  • pirinčano sirće - 1 kašičica
  • soja sos - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Na tanke trakice ili štapiće naseckamo šargarepe i tikvicu.

Ostavljamo grašak da se odmrzne. Propržimo na malo masnoće sitno naseckani beli luk.

U njega dodajemo povrće u štapićima i kratko dinstamo.

Cilj je da povrće ostane sveže i hrskavo.

U njega dodajemo grašaj, začinimo solju i crnim biberom i nakon otprilike minute skidamo sa ringle.

Svaku pirinčanu koru umačemo u toplu vodu i stavljamo je na dasku.

Stavljamo nadev u centar i uvijamo kao paketić.

Možemo da jedemo ukusne prolećne rolnice i tako, ali ukusnije su kada se malo proprže u tiganju sa veoma malo masnoće, koliko je potrebno da uhvate blagu boju.

Naravno, možete se držati i klasičnog prženja u masnoći.

Sos pravimo od navedenih sastojaka dok se ne dobije homogena smesa.

Prolećne rolnice poslužujemo tople, garnirane sa posudicom sosa.

Možete dodati malo mladog luka ili posuti susamom prolećne rolnice za još veći raskoš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: