Način pripreme
Na tanke trakice ili štapiće naseckamo šargarepe i tikvicu.
Ostavljamo grašak da se odmrzne. Propržimo na malo masnoće sitno naseckani beli luk.
U njega dodajemo povrće u štapićima i kratko dinstamo.
Cilj je da povrće ostane sveže i hrskavo.
U njega dodajemo grašaj, začinimo solju i crnim biberom i nakon otprilike minute skidamo sa ringle.
Svaku pirinčanu koru umačemo u toplu vodu i stavljamo je na dasku.
Stavljamo nadev u centar i uvijamo kao paketić.
Možemo da jedemo ukusne prolećne rolnice i tako, ali ukusnije su kada se malo proprže u tiganju sa veoma malo masnoće, koliko je potrebno da uhvate blagu boju.
Naravno, možete se držati i klasičnog prženja u masnoći.
Sos pravimo od navedenih sastojaka dok se ne dobije homogena smesa.
Prolećne rolnice poslužujemo tople, garnirane sa posudicom sosa.
Možete dodati malo mladog luka ili posuti susamom prolećne rolnice za još veći raskoš.