Način pripreme
U dubokom tiganju dinstamo povrće iz gotovo paketa kineskog miksa. U njih dodajemo isečene šitake i rendani đumbir.
Povrće povremeno promešamo. Ne treba da se prekuva, nego da ostane hrskavo. Začinimo soja sosom, pirinčanim sirćetom i ako je potrebno malo soli.
Uzimamo jednu koru pirinčano (kod mene je bila okrugla), potapamo u vrelu vodu i kad omekša rasporedimo na pamučnu krpu.
U jedan kraj stavljamo pripremljeno povrće. Savijamo odozdo, posle dve krajnje ivice, kao kovertu i uvijamo ukusne rolnice.
Tako uradimo sa svim korama.
Prolećne rolnice možemo i ovako servirati, ali ja sam ih poređala u pleh, obložen papirom za pečenje. Da bi bili hrskavi, namažemo ih sa malo maslinovog ulja odozgo, nakon toga stavljamo da se peku u rerni oko 20 minuta.
Pečene prolećne rolnice sa pirinčanim korama serviramo tople.