Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Prolećne rolnice sa pirinčanim korama

Prolećne rolnice sa pirinčanim korama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Prolećne rolnice sa pirinčanim korama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
11/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Lagana večera od prolećnih rolata, prirpemljenih sa pirinčanim korama - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 9 komada, za prolećne rolate
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • povrće - 300 g, kineski miks
  • šitake - 6 komada, pečurke
  • đumbir - 1 kašičica, ili rendan svež
  • soja sos - 2 supene kašike
  • pirinčano sirće - 1/2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju dinstamo povrće iz gotovo paketa kineskog miksa. U njih dodajemo isečene šitake i rendani đumbir.

Povrće povremeno promešamo. Ne treba da se prekuva, nego da ostane hrskavo. Začinimo soja sosom, pirinčanim sirćetom i ako je potrebno malo soli.

Uzimamo jednu koru pirinčano (kod mene je bila okrugla), potapamo u vrelu vodu i kad omekša rasporedimo na pamučnu krpu.

U jedan kraj stavljamo pripremljeno povrće. Savijamo odozdo, posle dve krajnje ivice, kao kovertu i uvijamo ukusne rolnice.

Tako uradimo sa svim korama.

Prolećne rolnice možemo i ovako servirati, ali ja sam ih poređala u pleh, obložen papirom za pečenje. Da bi bili hrskavi, namažemo ih sa malo maslinovog ulja odozgo, nakon toga stavljamo da se peku u rerni oko 20 minuta.

Pečene prolećne rolnice sa pirinčanim korama serviramo tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: