Način pripreme
Izrendajte belu čokoladu. Jagode očistite i naseckajte na komadiće. Težina navedena u receptu je težina očišćenih jagoda.
Namočite želatin u 200 ml hladne vode i ostavite da se hidrira.
U čistoj posudi umutite pavlaku dok ne postane kremasta i stavite je u frižider.
Stavie na ringlu šerpicu sa naseckanim jagodama, izrendanom belom čokoladom i šećerom. Zagrejte do 80 stepeni i mešajte otprilike dve minuta ili dok se čokolada ne istopi.
Skinite sa vatre, stavite želatin (dobro oceđen u vodi) i pasirajte.
Sačekajte da se smesa od jagoda malo ohladi (20 minuta) i pomešajte sa pavlakom, pažljivo mešajući kako bi ostala vazdušasta.
Rasporedite mus od jagoda u 4 čašice i stavite u frižider na 2 sata.
Servirajte desert od jagoda ukrašen naseckanim jagodama i izrendanom čokoladom.
Neka vam je slatko sa mojim musom od jagoda, pavlake i bele čokolade!