Način pripreme
U odgovarajućoj posudi umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera, nakon toga dodajte sveže mleko, ulje, esenciju i na kraju prosejano brašno, kao i prašak za pecivo.
U odgovarajući kalup za mafine stavite papirne kalupe, sipajte do 1/3 obima, pošto narastu. Pecite u ugrejanoj rerni bez ventilatora na 170 stepeni dok ne porumene.
Nakon što se svi mafini ispeku, ostavite da se ohlade, pre nego što ukrasite kremom od maslaca, u protivnom će se maslac razliti.
Mekani maslac umutite mikserom dok ne pobeli, nakon toga stavljate kondenzovano mleko u tankom mlazu i esenciju.
Mutite smesu dok ne postane homogena, glatka i vazdušasta.
Obojite poslastičarskim bojama, kojim želite i ukrasite odgovarajućim nastavcima - ruža, lala, listići i oblikujte po želji!
Mafini sa cvećem od maslaca su veoma ukusni i efektni. Odgovarajući za žurku i svaku priliku.