Način pripreme
Tikvice izrendajte na krupno rende i blago posolite. Ostavite na otprilike 10 minuta da puste vodu i veoma dobro ocedite.
Stavite oceđene tikvice u posudu i dodajte jaje, pirinčano brašno, kvasac od leblebija, iseckanu mirođiju i 1 kašičicu maslinovog ulja.
Po želji možete da dodate crni biber i presovani čen belog luka. Veoma dobro izmešajte smesu dok ne postane homogena.
Rasporedite je u tepsiju na papir za pečenje podmazan 1 kašičicom maslinovog ulja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20 minuta.
Ostavite koru da se malo ohladi, ali ne u potpunosti. Odozgo izrendajte sir po izboru i uvijte u rolat. Isecite nakon što se u potpunosti ohladi.
Servirajte slani rolat sa sezonskom salatom, mlečnim sosom ili sosom od belog luka po vašem izboru.
Rolat od tikvica sa pirinčanim brašnom je gotov.