Način pripreme
Ćureći bataci sa mladim krompirom i pivom - klasika, koja nikad ne doadi.
Dobro operite ćureće batake i osušite.
Napravite duboke proreze sa obe strane bataka.
Pripremite marinadu za njih, pomešajte sve sastojke i dobro promešajte.
Namažite obilno batake sa ovom marinadom i ostavite da stoje 1 sat.
Dobro operite krompir, nemojte ljuštiti i isecite krupnije.
Stavite u posudu malo ulja i začin ras el hanut, dodajte krompir i so po ukusu i dobro promešajte.
Ovaj začin je veoma aromatičan i nisam dodavala drugi. Vi možete zameniti sa začinom za ćuretinu po ukusu.
Poređajte krompir na dno pleha i stavite marinirane ćureće batake.
Isecite masalc i dodajte i njega.
Sipajte pivo.
Nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite jelo oko sat i po.
Na svakih pola sata okrećite ćureće meso da ostane sočno i da se ravnomerno zapeče sa svih strana.
Pecite dok ne dobijete zlatnu koricu ćuretine sa krompirom.