Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Parti bataci sa mladim krompirom, belim lukom i mirođijom

Parti bataci sa mladim krompirom, belim lukom i mirođijom

ZoriZori
Guru
7292375k215
Parti bataci sa mladim krompirom, belim lukom i mirođijom
Fotografije: Zori
1 / 5
03/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Žurka počinje kada izvadimo parti batake iz rerne i završava se kada poslednji bude pojeden"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1kg
  • pileći bataci - 6 - 7 komada, parti (oko 600 g)
  • mladi beli luk - veza
  • mirođija - veza
  • maslac - 100 g
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • čili - 1/4 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Parti batake operemo, osušimo i začinimo pastom pripremljenom od aleve paprike, bibera, kumina, soli i ulja. Stavljamo na hladno mesto bar sat vremena.

Mladi krompir operemo lepo, ne ljuštimo. Ako su sitne ostavljamo cele, ako su krupnije isečemo. Prebacujemo u prethodno namazan pleh sa maslacem. Posipamo sitno iseckanom mirođijom i mladi beli luk, so, biber, čili, kumin.

Krompir lepo promešamo da se začini i rasporedimo po dnu pleha ravnomerno.

Dodajemo parti batake, pravimo gnezdo u krompirima. Odozgo rasporedimo preostali maslac.

Pleh pokrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena, na kraju pečenja skidamo foliju da se dobije korica i da bataci dobiju zlatnobraon boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: