Agneske

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840340
Agneske
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Agneske - omiljeni kolač malih i veliki, čak i damama na dijeti"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 1150 g
  • brašno - 1 šolja
  • mleveni orasi - 1 šolja
  • prašak za pecivo - pola kesice
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za glazuru
  • žumanca - 4 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • esencija limuna - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca i šećer umutite na mekan sneg. Maslac rastopite i sipajte u belanca.

Dodajte orahe, brašno sa praškom za pecivo, a takođe i koru od limuna i sok od limuna. Promešajte, treba da dobijete testo slično kao za kolač.

Pleh obložite papirom za pečenje i namažite maslacem. Testo sipajte u njega i rasporedite ravnomerno.

U ugrejanoj rerni na 180 stepeni pecite dok ne porumeni. Za to vreme umutite žumanca, šećer u prahu i esenciju. Dobijate glazuru.

Koru za kolač agnesa izvadite iz rerne i prelijte glazurom. Pecite ponovo na 50 stepeni dok se ne osuši glazura.

Dobijate nešto kao puslice.

Nakon što ste ohladi izvadite uz pomoć papira iz pleha i isecite Agnese.

Jedite klasične Agneske i uživajte u retro ukusu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: