Način pripreme
Margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, pa zgnječiti špatulom.
Umešati vanilin šećer, gustin, šećer u prahu i sjediniti špatulom.
Dodati ulje, jaje i izmešati te nakon toga dodati 400 g brašna, gustin i ponovo izmešati špatulom.
Na kraju dodati 200 g brašna, prašak za pecivo i rukom zamesiti testo.
U testo dodati seckanu čokoladu za kuvanje, čoko dugmiće i sve ponovo zamesiti.
Od pripremljene smese uzimati po malo i stavljati u kašiku za sladoled i formirati keksiće.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene keksiće.
Peći 25 minuta na 180 stepeni.
Pečene keksiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Keksiće sa čokoladom servirati i poslužiti.
Savet: Čoko dugmiće možete zameniti čokoladom za kuvanje.