Nemačka kobasica

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Nemačka kobasica3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Nemačka kobasica, koju ćete servirati sa nemačkim pivom."

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 1 kg
  • krompir - 1 kg, izrendan krupnije
  • luk - 300 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dobro sve sastojke za kobasicu. Popunite svinjska creva. Da biste okrenuli creva, koristite štapić.

Nakon toga učvrstite jednu ivicu creva čačkalicom za zube, a neko preopručuje da izvučete drugi kroz grlo plastične flaše, isečene na pola i da okrenete ivice ka spolja.

Tako će biti lakše da napunite creva, inaće će se iskliznuti. Nakon toga punite isečenim komadima mesa i pažljivo ispravite po celoj dužini. Dve ivice creva vežite pomoću čačkalice za zube i ostavite na hladnom mestu tri do četiri sata.

Stavite u rernu na 180 stepeni 40 minuta. Pečene kobasice možete da servirate sa salatom od kiselog kupusa.

Preostale nemačke kobasice možete sačuvati u kesama u frižideru.

Nemačka kobasica, koju ćete servirati sa nemačkim pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: