Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Turska pica»Brza pica Lahmadžun

Brza pica Lahmadžun

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Brza pica Lahmadžun
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Brza, laka i veoma ukusna pica Lahmadžun, bude gotova za tren oka Pripremite i mlečni sos sa belim lukom"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • luk - 1/3 glavice
  • beli luk - 1 struk, svež
  • paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • peršun - nekoliko struka
  • kumin
  • čili
  • biber
  • so
  • arapski hleb - 2 komada, prečnik 25 cm
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu brzu tursku picu Lahmadžun možete koristiti arapski hleb, ali i lavaš ili tortilju, u zavisnosti šta imate.

Očistite i isecite krupnije paprike, peršun, beli deo svežeg struka mladog belog luka i 1/3 glavice crnog luka.

Sve stavite u blender i sameljite kratik pulsacijama.

Dodajte ovu smesu u mlevneo meso sa svim začinima i 2 kašike paradajz pirea. Ja sam koristila domaći sos za picu.

Zamesite mleveno meso i ostavite da stoji 30 minuta.

Nakon toga namažite arapski hleb sa ovim mlevenim mesom i pospite sa malo sitno iseckanog kačkavalja.

Stavite turske pice da se peku u ugrejanoj rerni na gril funkciji 10 minuta.

Brza, laka i veoma ukusna pica Lahmadžun.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: