Način pripreme
Zamesite testo, tako što u posudu prosejete 500 g brašna, preostalo je za dodatno mešenje, dodajte so i maslinovo ulje. Rastvorite kvasac u toploj vodi i ostavite da naraste. Nakon što ste zamesili testo, stavite ga u posudu, pokrijte ga i ostavite ga na toplom da naraste oko sat.
Za nadev stavite vo povrće u multipraktik (secko) i sameljite ili jednostavno isecite na veoma sitno. Začinite mleveno meso po ukusu, dodajte povrće, isečen peršun na sitno, meki maslac i paradajz pire. Sve dobro pomešajte.
Testo, nakon što naraste podelite na pola i svaki deo na još 5 delova, da dobijete 10 porcija. Razvijte svaki deo na veličinu tanjira. Svaki deo mažite sa po 2 kašike nadeva. Već gotov proizvod se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10-12 minuta.