Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Turska Pica»Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom

Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
22/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Gladnici znaju da će teško naći ukusniju picu od turskih lahmadžuna, zato napadajte"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja, mlaka
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kvasac - 1 kockica, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - oko 700 - 800 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, jagnjeće
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza, sitno iseckan
  • paprike - 1 komad zelena + 1 crvena (sitno iseckane)
  • paradajz - 1 komad, bez semenki
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u mlakoj vodi i ugrejanom mleku, dodajemo šećer i ostavljamo da se aktivira.

U posudi prosevamo brašno, dodajemo so, pravimo udubljenje i sipamo kvasac, ulje i umućena jaja, zamesimo srednje meko testo.

Podelimo testo na lopte , veličine jajeta i poređamo u namazn pleh, pravimo razmak između njih. Uvijamo i ostavljamo na toplom da nadođu 40 minuta.

Promešamo dobro mleveno meso, sitno iseckan luk, paprkiu, so, biber i maslac dok ne dobijemo glatku smesu.

Od nadošlih lopti razvučemo koru u pravougaoni oblik dužine 20 cm i širine 8 cm. Pažljivo pristikammo ivice u gornji i donji deo kore, trudimo se da oblikujemo čamac sa podignutim ivicama.

Stavljamo oblikovane lahmadžune u prethodno namazan pleh, preko rasporedimo mleveno meso tanak sloj i ponovo ostavljamo 30 minuta da nadođe.

Posipamo sitno iseckanim paradajzom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: