Način pripreme
Rastvaramo kvasac u mlakoj vodi i ugrejanom mleku, dodajemo šećer i ostavljamo da se aktivira.
U posudi prosevamo brašno, dodajemo so, pravimo udubljenje i sipamo kvasac, ulje i umućena jaja, zamesimo srednje meko testo.
Podelimo testo na lopte , veličine jajeta i poređamo u namazn pleh, pravimo razmak između njih. Uvijamo i ostavljamo na toplom da nadođu 40 minuta.
Promešamo dobro mleveno meso, sitno iseckan luk, paprkiu, so, biber i maslac dok ne dobijemo glatku smesu.
Od nadošlih lopti razvučemo koru u pravougaoni oblik dužine 20 cm i širine 8 cm. Pažljivo pristikammo ivice u gornji i donji deo kore, trudimo se da oblikujemo čamac sa podignutim ivicama.
Stavljamo oblikovane lahmadžune u prethodno namazan pleh, preko rasporedimo mleveno meso tanak sloj i ponovo ostavljamo 30 minuta da nadođe.
Posipamo sitno iseckanim paradajzom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta.