Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Turska pica»Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom

Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom

ažurirano:
Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
455146957
Turska pica - lahmadžun sa mlevenim mesom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Gladnici znaju da će teško naći ukusniju picu od turskih lahmadžuna, zato napadajte."

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja, mlaka
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kvasac - 1 kockica, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - oko 700 - 800 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g, jagnjeće
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza, sitno iseckan
  • paprike - 1 komad zelena + 1 crvena (sitno iseckane)
  • paradajz - 1 komad, bez semenki
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u mlakoj vodi i ugrejanom mleku, dodajemo šećer i ostavljamo da se aktivira.

U posudi prosevamo brašno, dodajemo so, pravimo udubljenje i sipamo kvasac, ulje i umućena jaja, zamesimo srednje meko testo.

Podelimo testo na lopte , veličine jajeta i poređamo u namazn pleh, pravimo razmak između njih. Uvijamo i ostavljamo na toplom da nadođu 40 minuta.

Promešamo dobro mleveno meso, sitno iseckan luk, paprkiu, so, biber i maslac dok ne dobijemo glatku smesu.

Od nadošlih lopti razvučemo koru u pravougaoni oblik dužine 20 cm i širine 8 cm. Pažljivo pristikammo ivice u gornji i donji deo kore, trudimo se da oblikujemo čamac sa podignutim ivicama.

Stavljamo oblikovane lahmadžune u prethodno namazan pleh, preko rasporedimo mleveno meso tanak sloj i ponovo ostavljamo 30 minuta da nadođe.

Posipamo sitno iseckanim paradajzom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: