Način pripreme
Pirinčano brašno se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.
Dodaje se speltino brašno i so i veoma dobro se meša.
U sredini brašna se pravi udubljenje u koje se dodaju dva jajeta.
Kiselo mleko se sipa u posebnu posudu.
Dodaje se soda i veoma dobro se izmeša dok se soda ne aktivira, nakon čega se sipa u udubljenje brašna.
Ulje se veoma dobro izmeša u posebnoj čaši sa sirćetom, nakon čega se dodaje u brašno.
Mesi se meko testo, od kojeg se oblikuju male pogačice, tako što se pogačice oblikuju nauljenim rukama.
Pirinčane pogačice se stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.
Peku se 20 minuta na 180 stepeni na donjem grejaču, nakon čega 10 minuta na gornjem i gornjem i donjem grečaju na 180 stepeni.
Male speltine pogačice sa pirinčanim brašnom mogu da se garniraju nečim ukusnim i da se dobiju zdravi sendviči.