Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pašteta»Domaća pašteta sa džigericom i povrćem

Domaća pašteta sa džigericom i povrćem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Domaća pašteta sa džigericom i povrćem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
"Domaća pašteta, koja najbolje ide uz prepečene kriške"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 400 g, svinjska, teleća ili pileća
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • papika - 1 komad, crvena
  • crveno vino - 50 ml
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • maslac - grudva
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, šargarepu i papriku na sitno.

U tiganj sipaje šolju maslinovog ulja i stavite povrće.

Posolite i začinite prstohvatom bibera. Poklopite posudu, dinstajte povrće dok ne omekša.

Dodajte isečenu džigericu na parčiće.

Sipajte 50 ml crvenog vina i kuvajte 10-15 minuta. Sklonite posudu sa ringle. Začinite prstohvatom sitno isečenog svežeg ruzmarina.

Nakon što se skuvani sastojci ohlade, pasirajte dok ne bude glatko.

Sipajte paštetu u male tegle.

Istopite maslac (možete da koristite i svinjsku mast) i prelijte domaću paštetu, da se zapečati.

Stavite po grančicu ruzmarina sa istoljenim maslacem.

Možete da čuvate domaću paštetu sa džigericom i povrćem 4-5 dana u frižideru ili da sterilišete teglice i sačuvate duže vreme.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: