Način pripreme
Luk i šargarepu sitno iseckajte.
U tiganju ugrejte šolicu maslinovog ulja i propžite povrće kratko.
Dodajte mleveno meso pomešano sa malo vode. Pržite dok ne promeni boju.
Dodajte tikvice, iseckane na sitne kockice, oprani pirinač i začinite prstohvatom peršuna, prstohvatom mirođije i prstohvatom bibera.
Posolite i prebacite sastojke u pleh.
Sipajte toplu vodu koliko da pokrije sastojke. Pecite na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok pirinač ne bude gotov.
U posudi umutite žumanca sa jednom koficom kiselog mleka i prstohvatom soli.
Prelijte tikvice sa mlevneim mesom i pirinčem i pecite dok ne dobiju zlantu koricu pirinač iz rerne.
Servirajte tikvice sa pirinčem i mlevenim mesom iz rerne sa kašikom kiselog mleka.
Neka vam je slatko!