Način pripreme
1. Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i stavite ih da se kuvaju u posoljenoj vodi. Nakon što počnu da vru dodajte jednu kocku bujona od povrća.
2. Operite šargarepe i oljuštite ih. Isecite ih na krupne krugove i stavite ih da se kuvaju na srednjoj vatri dok ne omekšaju.
3. Isecite pileće grudi na tanak žilijen. Uzmite tiganj sa nelepljivim dnom, stavite maslinovo ulje i ispržite piletinu nekoliko minuta, začinjavajući solju i biberom.
4. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
5. Uzmite odgovarajuću posudu za pečenje i stavite maslinovo ulje na dno. Sipajte skuvan i oceđen krompir u nju.
6. Nakon toga stavite i kuvane šargarepe. Pospite pikantinom od povrća i origanom (ili drugim vašim omiljenim začinom).
7. Preko njih pažljivo poređajte pileći žilijen i prelijte pavlakom za kuvanje.
8. Stavite posudu da s peče u prethodno zagrejanoj rerni.
9. Za to vreme narendajte kačkavalj na krupno rende.
10. Nakon što je pečeno jelo polu gotovo izvadite ga i pospite kačkavaljem. Vratite ga u rernu na nekoliko minuta da se istopi.
11. Servirajte vaše zapečeno jelo sa pilećim fileom toplo i garnirajte sa svežom sezonskom salatom. Nek vam je slatko!
Zapečeno jelo sa pilečim fileom i šargarepom je gotovo.