Način pripreme
Veći deo jagoda sameljemo u blenderu, stavljamo u metalnu posudu sa dve kašike šećera i sveže isceđenim sokom od limuna.
Stavljamo na vatru i kuvamo dok ne dobijemo ne mnogo gust sos. Čim dobijemo željenu gustinu, skidamo toping sa vatre da se ohladi.
Sveže mleko umutimo sa pola paketa ole krema dok ne dobijemo gladak krem.
U drugoj posudi pomešamo maskarpone, kiselu pavlaku i šećer u prahu.
Nakon što se lepo pomeša u dobijeni krem stavljamo dve-tri supene kašike hladnog topinga.
Mešamo dok krem sa jagodama ne dobije ravnomernu roze boju.
Na dno posuda ili tegli izlomimo malo keksa.
Preko stavljamo sloj roze krema, sloj sitno isečenih jagoda, nakon toga sloj ole krema i preliv od topinga sa jagodom.
Neodoljivi krem od jagoda ukrašavamo jagodama, listićima mente i čašice sa desertom su spremne za serviranje.