Način pripreme
Da biste napravili ovu brzu i ukusnu keks tortu, prvo pripremite krem.
U kaseroli pomešajte sveže mleko sa 1 žumancem, pšeničnim skrobom, vanilom i dobro izmešajte.
Dodajte šećer i stavite posudu na ringlu. Krem kuvajte do željene gustine, mešajući.
Zatim skinite sa ringle i dodajte maslac. Mešajte dok se ne istopi i u potpunosti ne usvoji.
Krem dobro prekrijte folijom da se ne bi stvorila korica, i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.
Za to vreme operite trešnje i posušite ih. Rasecite ih na dva dela i izvadite koštice.
U trešnje dodajte kašiku ruma za aromu i ukoliko želite, šećer po ukusu. Ja nisam dodavala šećer.
Keks izmrvite na sitne komade.
Dobro umutite ohlađenu tečnu slatku pavlaku mikserom na visokim obrtajima da se dobiju mekani vrhovi.
Dodajte umućenu pavlaku u ohlađeni krem mešajući špatulom. Takođe dodajte i polovinu keksa i izmešajte.
Zatim pripremite 6 čaša.
Na dno svake čaše stavite malo izmrvljenog keksa. Na njega dodajte nekoliko kašika krema.
Na krem stavite trešnje i nastavite da ređate na isti način dok ne potrošite sastojke.
Završite sa malo izmrvljenog keksa, nekoliko trešnja i listom sveže mente.
Stavite desert u frižider na nekoliko sati, a zatim uživajte u ukusnoj keks torti sa trešnjama u čaši.
Neka vam je slatko!
Komentari