Keks torta sa mangom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Keks torta sa mangom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
8
"Vidimo keks tortu sa mangom i ostajemo bez reči"

Potrebni sastojci

  • KORA
  • keks - 150 g
  • kravlji maslac - 90 g, istopljeni
  • KREM
  • krem sir - 330 g
  • šećer - 70 g + 40 g
  • mango - 1 komad, sazreli, oguljeni i iseckani
  • kora limuna - 1 kašičica
  • limunov sok - 1 kašiica
  • slatka pavlaka - 200 mlo, tečna
  • voda - 1/4 šolje
  • želatin - 1 supena kašika, u prahu
  • ŽELE MANGO
  • mango - 1 komad, sazreli, oguljen i iseckan
  • voda - 1/3 šolje, vruća
  • želatin - 1 supena kašika, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite okrugli kalup za torte sa padajućim dnom 20-22 cm (ukoliko je vaš kalup za tortu veći, nije problem, prosto će ova raskošna keks torta biti malo niža).

KORA:

Stavite keks u multipraktik i izmrvite ih u fine mrve. Prebacite u posudu. Dodajte istopljeni maslac. Izmešajte. Sipajte smesu u okrugli kalup za torte. Stavite u frižider na otprilike 15 minuta.

SLOJ KREM SIRA:

Očistite posudu multipraktika. Dodajte mango i umutite ga kako bi se dobio gladak pire. Ostavite sa strane. Da biste napravili smesu od želatina, skuvajte 1/4 šolje vode u šerpi. Odozgo pospite želatin u prahu. Izmešajte kako bi seistopio želatin. Ostavite sa strane kako bi se ohladilo.

Stavite krem sir i 70 g šećera u posudu. Mutite dok ne postane glatko. Dodajte ohlađeni želatin. Koristite špatulu i mešajte. Dodajte koru limuna i limunov sok. Izmešajte. Ostavite sa strane.

Sipajte tečnu pavlaku i ostalu količinu šećera u drugu posudu. Mutite dok se formiraju mekani vrhići. Dodajte ovu smesu u smesu sa krem sirom. Koristite špatulu i mešajte krem od pavlake. Dodajte pire od manga. Mešajte špatulom. Sipajte na osnovu od keksa. Zagladite i ostavite u frižide na otprilike dva sata.

MANGO ŽELIRAN SLOJ

Stavite 1/3 šolje vode u šerpu da provri. Pospite želatin u prahu odozgo. Izmešajte kako bi se želatin istopio. Ohladite. Dodajte pire od manga. Izmešajte. Sipajte na sloj sa krem sirom. Ostavite u frižideru na još 2 sata.

Garnirajte keks tortu sa mangom borovnicama i ribizlom ili drugim sezonskim voćem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: