Način pripreme
U posudu sa svežim mlekom stavljamo suvi hleb.
U drugoj posudi pomešamo pileće mleveno meso, sitno iseckani luk i izgnječene čenove belog luka. U mleveno meso dodajemo so, ako je potrebno, biber, alevu papriku i subu majčinu dušicu.
Mekani suvi hleb dobro ocedimo iz mleka, izmrvimo i dodajemo u preostale sastojke. Mleveno meso promešamo i ostavljamo u frižideru na bar dva sata.
Na dno korpe air friyer-a stavljamo papir za pečenje, preko poređamo oblikovane pileće ćuftice.
Svaku namažemo uljem.
Uključujemo aparat na 160 stepeni i ćuftice pečemo sedam minuta sa jedne strane, okrećemo, namažemo ponovo masnoćom i ćufice pečemo još sedam minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
Pileće ćuftice u air friyer-u sa svežom salatom su ukusno jelo koje sa zadovoljstvom jedemo svako veče.