Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pohovani oslić sa kukuruznim brašnom i jajima

Pohovani oslić sa kukuruznim brašnom i jajima

LiudmilaLiudmila
Inovator
5482041k
Pohovani oslić sa kukuruznim brašnom i jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Pohovani oslić sa kukuruznim brašnom i jajima savršeno se kombinuje sa limunom i zelenom salatom."

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • so
  • aleva paprika
  • limun
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Riba oslić se očisti, opere i posoli.

U kesici pomešjte kukuruzno brašno i malo soli i bibera. Svaku ribu stavite u kesu i uvaljajte u smesu od brašna, lakše je ovako i ne razbacujemo brašno svuda.

Zatim ribu umočite u umućena jaja sa malo vode i prstohvatom soli.

Na kraju ponovo u brašno, ali ovo se može izostaviti i jednostavno pržiti ili peći.

Ribu obično pečem u plehu iz rerne obloženom papirom za pečenje.

Ređam i odozgo poprskam uljem.

Ovaj put sam ga ispržila na vrućoj masnoći.

Pohovani oslić sa kukuruznim brašnom i jajima savršeno se kombinuje sa limunom i zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: