Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Desert od čokolade i trešanja za dvoje zaljubljenih

Desert od čokolade i trešanja za dvoje zaljubljenih

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Desert od čokolade i trešanja za dvoje zaljubljenih
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Brz i jednsotavan desert za zaljubljene bez glutena, bez brašna i viška šećera - desert od čokolade i trešanja za dvoje zaljubljenih"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 25 g, za topljenje (minimum 50% kakaa)
  • kravlji maslac - 25 g (na sobnoj temperaturi)
  • bademovo brašno - 40 g
  • šećer - 15 g
  • jaje - 1 komad (M ili L)
  • vanila - 1 kesica, 2 g
  • trešnje - 4 komada + za dekoraciju
  • čokoladne bombone - 2 komada (sa kremastim nadevom)
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte čokoladu na fino rende ili je ubacite da se samelje u blenderu. Istopite maslac zajedno sa čokoladom i šećerom na vodenoj pari. Ostavite čokoladnu smesu da se blago ohladi i dodajte jaje dobro muteći dok ne postane homogeno.

Dolazi red da stavite vanilu i bademovo brašno i dobro izmešajte.

Sipajte smesu u mali kalupčić u obliku srca, podmazan i posut kakaom. Količina izgleda malo, ali je dovoljno za jedan desert za dvoje.

Dimanzije kalupa u obliku srca su 10/10-11 cm, mereno u širem delu srca. Dno je na otkopčavanje.

Zabodite dve bombone u sredinu, a sa strane stavite trešnje očišćene od koštice, pritisnute kako bi blago potonule unutra.

Zanimljiv momenat ovde je da ja ovaj desert spremam na pari - 20 minuta u uređaju i gotov je. Ako želite možete kraće da ga pečete u rerni, ali ne znam da li će čokoladni desert biti toliko sočan, kao kada je napravljen na pari.

Pažljivo odvojte od kalupa i servirajte još toplo.

Brz i jednostavan desert za zaljubljene! neka vam je slatko sa desertom od čokolade i trešanja za dvoje zaljubljenih!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odiše romantikom
17.07.2023 18:50