Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Čokoladni tart sa rogačem i šumskim voćem

Čokoladni tart sa rogačem i šumskim voćem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Čokoladni tart sa rogačem i šumskim voćem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
18/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zasladite se čokoladnim tartom sa šumskim voćem, koji vam daje energiju za sreću i osmeh"

Potrebni sastojci

  • baza
  • indijski orah - 200 g sirov
  • urme - 200 g
  • ovsene pahuljice - 50 g fine
  • brašno od rogača - 3 kašike
  • sloj voća
  • šumsko voće - 250 g maline, kupine, borovnice
  • stevija - 3 kašike ili javorov sirup
  • čia - 3 kašike
  • glazura
  • čokolada - 100 g min 60% kakao
  • pavlaka - 100 ml
  • jagode
  • maline
  • borovnice
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite urme u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.

Zatim ih dobro ocedite i stavite u blender zajedno sa indijskim orahom, brašnom od rogača i ovsenim pahuljicama.

Sameljite ih u kratkim impulsima. Ne moraju biti fino mleveni.

Dobijenu lepljivu smesu ravnomerno rasporedite u tart kalup prečnika 20 cm, formirajući malu ivicu. Na dno kalupa stavite list papira za pečenje.

Podlogu za tart stavite u frižider na 30 minuta, a za to vreme pripremite voćni sloj koji će biti fil za tart.

Koristilo sam smrznuto šumsko voće koje sam kuvao zajedno sa 2-3 kašike vode i stevijom na laganoj vatri nekoliko minuta dok voda ne ispari i dok voće pusti svoje arome.

Zatim dodajte čiu, promešajte i ostavite da se ohladi.

Ovu mešavinu rasporedite po podlozi za tart i vratite u frižider na najmanje 5-6 sati. Za to vreme čia će nabubriti i dobiće se neka vrsta voćnog želea.

Tart sam ostavio u frižideru preko noći, a ujutru sam pripremio glazuru.

Sama glazura se vrlo lako priprema.

Zagrejte pavlaku do tačke ključanja, sklonite sa ringle i dodajte čokoladu izlomljenu na sitne komade. Sačekajte minut, pa mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i dobijete gladak ganaš.

Prelijte tart glazurom, ukrasite sa još svežeg voća i vratite u frižider na još sat vremena.

Uživajte u čokoladnom tartu sa šumskim voćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: