Način pripreme
Potopite urme u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.
Zatim ih dobro ocedite i stavite u blender zajedno sa indijskim orahom, brašnom od rogača i ovsenim pahuljicama.
Sameljite ih u kratkim impulsima. Ne moraju biti fino mleveni.
Dobijenu lepljivu smesu ravnomerno rasporedite u tart kalup prečnika 20 cm, formirajući malu ivicu. Na dno kalupa stavite list papira za pečenje.
Podlogu za tart stavite u frižider na 30 minuta, a za to vreme pripremite voćni sloj koji će biti fil za tart.
Koristilo sam smrznuto šumsko voće koje sam kuvao zajedno sa 2-3 kašike vode i stevijom na laganoj vatri nekoliko minuta dok voda ne ispari i dok voće pusti svoje arome.
Zatim dodajte čiu, promešajte i ostavite da se ohladi.
Ovu mešavinu rasporedite po podlozi za tart i vratite u frižider na najmanje 5-6 sati. Za to vreme čia će nabubriti i dobiće se neka vrsta voćnog želea.
Tart sam ostavio u frižideru preko noći, a ujutru sam pripremio glazuru.
Sama glazura se vrlo lako priprema.
Zagrejte pavlaku do tačke ključanja, sklonite sa ringle i dodajte čokoladu izlomljenu na sitne komade. Sačekajte minut, pa mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i dobijete gladak ganaš.
Prelijte tart glazurom, ukrasite sa još svežeg voća i vratite u frižider na još sat vremena.
Uživajte u čokoladnom tartu sa šumskim voćem!