Način pripreme
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Ja ne uljim papir, ali ako niste sigurni u svoj, nauljite ga. Veličina posude nije bitna. Kora je prečnika oko 24 cm.
Odvojite belanca od žumanaca. Koristite dve posude.
U žumanca dodajte krem sir, prašak za pecivo i so. Mešajte žicom, a ne mikserom, i ostavite na stranu.
Umutite belanca u čvrst sneg.
Prvo uzmite malo umućenih belanaca i dodajte ih žumancima. Nežno mešajte lopaticom.
Smesu sa žumancima sipajte u belance i mešajte špatulom ručno. Mešajte polako i pažljivo! Dobija se vazdušssta smesa.
Sipajte smesu u tepsiju i formirajte krug pomoću lopatice. Formiram krug prečnika oko 24 cm.
Pecite oko 10-15 minuta, ali ovo zavisi od rerne. Moja je na gas!
Na keto koru rasporedite paradajz pire, ukrasite mesom, paprikom, maslinama i narendajte čedar.
Vratite keto picu da završite pečenje. Ovde uključujem samo gornji grejač rerne.