Način pripreme
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Ja ne premazujem uljem papir, ali ako niste sigurni u svoj, premažite ga. Moj pleh je 28 sa 31 cm. Ali to nema veze, ne pravim koru toliko koliko je veliki pleh, nego manju.
Odvojite belanca od žumanaca. Koristite dve posude.
U žumanca dodajte krem sir, prašak za pecivo, vanilu i zaslađivač. Mutite žicom, a ne mikserom, i ostavite na stranu.
Umutiti belanca u čvrst sneg.
Prvo uzmite malo umućenih belanaca i dodajte ih žumancima. Nežno mešajte lopaticom.
Smesu sa žumancima sipajte u belance i mešajte špatulom ručno. Mešajte polako i pažljivo! Dobija se vazdušasta smesa.
Sipajte smesu u pleh i formirajte pravougaonik pomoću lopatice. Kao veličine oko 22 sa 25 cm.
Pecite koru za slatki rolat oko 10-15 minuta, ali ovo zavisi od rerne. Moja je na gas!
Izvadite koru i ostavite da se ohladi.
Pripremite krem. Pomešajte sastojke i mešajte špatulom ili kašikom.
Rolat namazati belim kremom. Odozgo prekrijte slatkom i lagano ga razmažite.
Uvijte rolat sa borovnicama i stavite u frižider na najmanje pola sata. Ako želite da bude deblji keto rolat sa vazdušastom korom, umotajte ga sa kraće strane.