Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene mlevenim mesom iz rerne

Tikvice punjene mlevenim mesom iz rerne

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Tikvice punjene mlevenim mesom iz rerne
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 9
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jedemo tikvice na svaki način, ali najviše ih volimo punjene sa mlevenim mesom i pirinčem iz rerne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • mleveno meso - 200 g, mešano
  • pirinač - 1/3 šolje ili manje
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 supene kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - 3, 4 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i isečemo na pola.

Unutrašnjost svake izvadimo uz pomoć kašike.

Isečemo luk sitno, kao i unutrašnjost tikvica.

Operemo šargarepu i izrendamo.

U tiganj sipamo ulje, dodajemo luk i unutrašnjost tikvica, kao i mleveno meso i pirinač.

Dinstamo u malo ulja i vode.

Začinimo smesu za naše ukusne punjene tikvice alevom paprikom, biberom i peršunom.

Smesom punimo tikvice i poređamo u pravougaoni pleh.

Sipamo malo vode i stavljamo tikvice punjene mlevenim mesom u rernu da se peku dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: