Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Posni ratatuj iz rerne

Posni ratatuj iz rerne

MimiMimi
Početnik
1024
Posni ratatuj iz rerne
Fotografije: Mimi
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Posni ratatuj u rerni - šaren, aromatičan i veoma ukusan predstavnik francuske kuhinje."

Potrebni sastojci

  • paprika - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz pire - 400 g
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • šećer - 2/3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite papriku i luk i stavite ih da se prže 3-4 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte paradajz pire.

Dodajte 2/3 kašike šećera da ublaži ukus paradajz pirea. Dobro promešati i ostaviti da odstoji na šporetu još 2-3 minuta.

Sipajte smesu u okrugli pleh. Patlidžan, tikvice i paradajz isečemo na kolutove i počnemo da ih ređamo jedan po jedan u tepsiju, smenjujući ih i formirajući spiralu.

Umotajte ratatuj u foliju i pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni 20-25 minuta.

Skinite foliju i ostavite francusko jelo da se peče još 5-10 minuta.

Ovaj posni ratatuj iz rerne služimo sa toplim domaćim bagetima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: