Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Posni ratatuj sa paradajz sosom

Posni ratatuj sa paradajz sosom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k230
Posni ratatuj sa paradajz sosom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
24/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Uživajte u spremanju i konzumiranju ovog jednostavnog i veoma ukusnog recepta za posno jelo sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paprike - 3 komada
  • paradajz - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • luk - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • paradajz - 795 g, iseckani, sveži
  • beli luk - 4 čena
  • paprike - 3 komada
  • bosiljak - 2 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • majčina dušica - 2 kašičice, sveža
  • bosiljak - 2 supene kašike, iseckan
  • beli luk - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz, patlidžan, luk i paprike na kolutiće.

Pomešajte u maloj posudi začine i maslinovo ulje i pospite povrće.

Za sos stavite maslinovo ulje na ringlu i sotirajte u njemu luk, beli luk i paprike dok ne omeknu.

Začini te ih solju i crnim biberom. Nakon nekoliko minuta dodaje i iseckane paradajze.

Skinite ih sa ringle i dodajte bosiljak.

Sipajte gotov sos u veliku tepsiju i lepo ga svuda rasporedite.

Odozgo poređajte iseckano povrće - naizmenično ga slažite.

Pospite ih začinima, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite ih da se peku otprilike 40 minuta.

Nakon toga skinite foliju i ostavite ukusni ratatuj u rerni još na otprilike 20 minuta.

Servirajte ga još vrućeg kao glavno jelo za ručak ili večeru.

Uživajte u ovom posnom ratatuju sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti