Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj»Posni ratatuj sa bamijom

Posni ratatuj sa bamijom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Posni ratatuj sa bamijom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
13/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Dodajte malo bamije u klasičan ratatuj i jedite sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 - 3 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 2 komada
  • bamija - 200 g
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • luk - 3 glavice
  • boranija - 200 g
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • ulje - 2 šolje za kafu
  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo oljušteni patlidžan na kockice, posolimo i ostavljamo da se ocedi gorak sok.

Isečemo ostale sastojke (bez paradajza) na krupnije komade i stavljamo ih u duboku posudu za pečenje. Dodajemo patlidžan, promešamo dobro, posolimo i sipamo 1 šolju vode.

Paradajz sečemo na kriške i ređamo na druge sastojke.

Pokrivamo folijom i pečemo 30 minuta na 200 stepeni.

Skidamo foliju i pečemo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: