Način pripreme
Kajzeršmarn se tradicionalno služi sa sveže napravljenim slatkom od šljiva.
Za pripremu slatka operite šljive i uklonite koštice. Kuvajte ih oko 7 minuta sa šećerom, vodom i rumom i ostavite sa strane.
Odvojite belanca i umutite ih sa solju u čvrst sneg.
U drugu činiju stavite žumanca, šećer, mleko i brašno i mikserom izmiksajte.
Dodajte belanca, lagano mešajući lopaticom.
Zagrejte tiganj i istopite maslac.
Sipajte testo, pospite suvim grožđem i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.
Veliku palačinku podelite na 3-4 dela i prevrnite ih pomoću lopatice.
Posle oko 2-3 minuta, iscepajte palačinku na još manje komade i kuvajte još 2-3 minuta.
Ređajte komade na tanjire za serviranje, pospite šećerom u prahu i Kajzeršmarn prelijte slatkom od šljiva.